Maak overzichtelijke werkprogramma’s voor de schoonmaak

Gradez maakt het schoonmaakproces eenvoudiger voor iedereen.

Door gebruik te maken van duidelijk pictogrammen zijn de werkprogramma’s uit Gradez een waardevolle tool voor iedere schoonmaker.

Gratis proefabonnement

Werkprogramma Schoonmaak Gradez Dagelijks

Laaggeletterdheid is een onderschat probleem

Naar schatting is voor zo’n 40% van de schoonmakers in Nederland lezen en schrijven niet vanzelfsprekend. Dat komt aan de ene kant doordat het aantal laaggeletterden onder deze groep hoog is. Maar ook omdat een groot deel van hen simpelweg de Nederlandse taal niet beheerst. Denk bijvoorbeeld aan een grote groep statushouders die werkzaam is in de schoonmaak.

Jammergenoeg heerst er nog steeds een taboe op deze problematiek. Niet iedereen durft eerlijk toe te geven moeite te hebben met lezen. Daarnaast zijn werkgevers er niet op ingericht; schoonmakers krijgen vaak ‘gewoon’ een geschreven werkprogramma waarmee zij aan de slag moeten. Bizar, maar het is echt aan de orde van de dag.

Voor iedereen leesbaar

Met duidelijke pictogrammen

Ook de werkprogramma’s van Gradez zijn gemaakt met input van schoonmakers met ruime ervaring op de werkvloer. Vanzelfsprekend is de behoefte aan een universele en taalonafhankelijke weergave van de taken daarin meegenomen.

We hebben dan ook gekozen voor het gebruik van duidelijke pictogrammen en weinig tekst in de Gradez-werkprogramma’s. Daardoor zijn deze geschikt voor iedere schoonmaakmedewerker. Ook voor wie (Nederlands) lezen niet vanzelfsprekend is. De weinige tekst díe erin staat, kun je eenvoudig zelf aanpassen en aanvullen. Of in een andere taal weergeven.

Bekijk een voorbeeld
Werkprogramma Schoonmaak Gradez Dagelijks

Bespaar kostbare tijd

Genereer je werkprogramma direct vanuit de applicatie

Selecteer jouw klant en de werklocatie. Kies de frequentie van schoonmaak en koppel daaraan de schoonmaakhandelingen. Door simpelweg te selecteren, klikken en te slepen deel je het werkprogramma in zoals je dat zelf wilt.

Vervolgens genereer je met één druk op de knop een duidelijk werkprogramma voor iedere taak.

Aan de slag
alt=""

Altijd up-to-date

Wijzigingen voer je door in een handomdraai

Wil je een kleine aanpassing verwerken in het programma? Dit is met Gradez snel gedaan. En, nadat je de wijziging hebt opgeslagen, is deze gelijk inzichtelijk voor jouw collega die op de werklocatie via zijn tablet inlogt. Heen en weer e-mailen is verleden tijd!

Laat je adviseren

Over Gradez

Met Gradez haal je een innovatieve tool in huis voor het maken van schoonmaakcalculaties en het meten van schoonmaakkwaliteit.

Bovendien biedt Gradez unieke mogelijkheid om klantbeleving te meten en draagt het systeem bij aan procesverbetering binnen de schoonmaak. Zo krijg je maximale grip op de schoonmaakkosten en de tevredenheid van pandgebruikers.

Informatie voor schoonmaakbedrijvenInformaties voor gemeentesinformatie voor zorginstellingen