Hecht jij waarde aan kwaliteit?

 

Als controleur doe jij je Kwaliteitsmeting Schoonmaak. Je checkt een aantal kamers en vinkt aan wat er niet in orde is. Je ziet de vuile ventilatieroosters. Je loopt over de vloer en je merkt dat het stroef gaat. Tussen het papierwerk op het bureau zitten koffievlekken. Ook de vuilnisbakken zijn tjokvol. Je schrijft het allemaal netjes op. Aan het einde is de klus geklaard. Jij hebt jouw taak gedaan. De werkdag zit er weer op.

Is dit wel goed?

De afgekeurde zaken hoeven niet altijd een fout te zijn volgens het werkprogramma dat de medewerker uitvoert. Zo kan er een afspraak zijn dat volgende week de ventilatieroosters schoongemaakt worden. De conciërge heeft al lang de offerte voor het vloeronderhoud terzijde gelegd en geen goedkeuring gegeven. De koffievlek mag de schoonmaakmedewerker niet weghalen. Er geldt een cleandesk policy. Je mag niet aan de papieren van de opdrachtgever komen. De prullenbak zit vol, goed dat je daarop hebt gelet. Echter staat over een half uur Jeroen ingepland. Hij verschoont altijd eerst de prullenbakken voordat hij aan de rest van zijn schoonmaaktaken begint. De reden van volle prullenbakken is dat de dag er voor kasten zijn opgeruimd.

DKS eerlijk inzetten

Het was dus prettig geweest als de controleur de juiste cursus had gevolgd. Dan had hij geweten dat het niet relevant was wat hij opschreef. Een gecertificeerd controleur had tijdens de DKS (Dagelijkse Kontrole Schoonmaak) het werkprogramma erbij gepakt. Binnen de schoonmaak is dit noodzakelijk. Anders kan er veel verwarring ontstaan bij, voornamelijk, de schoonmaakmedewerker.

Van meerwaarde

Een gecertificeerd controleur weet bij een DKS precies hoeveel ruimtes hij minimaal moet inspecteren. Ook neemt hij op de juiste manier steekproeven af. Hij geeft zo adviezen voor verbetering. Deze worden opgenomen in het rapport. De schoonmaakmedewerker weet nu wat hij moet doen om zijn werkzaamheden te perfectioneren.

Hoog in het vaandel

Wat zou het goed zijn als de gehele schoonmaakbranche zou werken met gecertificeerde controleurs. Zo krijgen we de kwaliteit van de gehele branche naar een hoger niveau getild. Met als gevolg? Meer duidelijkheid en overzicht voor onze medewerkers; meer tevreden klanten.

Gradez & het ei van Columbus

In Nederland zijn er verschillende, gecertificeerde instanties. Wij van Gradez weten precies hoe deze vork in zijn steel zit. Met veel bevlogenheid leggen we alles aan je uit. Bel je ons even op?

Kwaliteit meten in de schoonmaak